O avtorju tablatur

Uspehi in prizadevanja:

 • Absolutni svetovni prvak 2010 (Roccagorga pri Rimu v Italiji)
 • Ganglovo priznanje na področju kulture in umetnosti 2010
 • Evropski prvak / 1. mesto 2010 Atimis v klasi Senior
 • Evropski prvak / 1. mesto 2009 Atimis v klasi Senior
 • 1. mesto na svetovnem prvenstvu 2009 Salissano
 • Absolutni zmagovalec mednarodnega tekmovanja Avsenik 2009
 • Zlata plaketa Ljubečne 2009
 • Zlata plaketa Ljubečne 2008
 • 11x zasedeno 1. mesto na lokalnih tekmovanjih po Sloveniji in Italiji
 • Nagrada za najboljšo ljudsko priredbo v letu 2009
 • Nagrada za najboljšo ljudsko priredbo v letu 2010.
 • Nagrada za najboljšo priredbo ljudskih pesmi v letu 2011.
 • Vpis v Guinnessovi knjigi rekordov za vodenje in taktirko največjega 1137 članskega orkestra v sklopu Panonike-harmonike 28.08.2011 kateri se je vpisal v Guinesovo knjigo rekordov. Podatek pa po treh letih ni več viden saj so rekord presegli na Kitajskem v letu 2014 z 1361 harmonikarji. Podatke lahko najdete na http://www.guinnessworldrecords.com
 • Leta 2007 zastavil G mol na basni strani diatonične harmonike na mesto pred tako imenovanim šestim basom. Mnogi ga danes že uporabljajo, želja pa je, da bi se G mol vgrajeval že v otroške modele diatoničnih harmonik.
 • Avtor tablatur za diatonično harmoniko Symphony.
 • Določil novodobne smernice za način ocenjevanja harmonikarjev s katerim se lahko glasba mnogo bolj pravično ocenjuje kakor po sedanji praksi, kjer je dovoljeno tako članom komisij, tekmovalcem kot tudi učiteljem tako rekoč vse. Pravilnik, ki ga je predlagal je bil nato usklajen z nekaterimi visokimi pedagogi, glasbeniki, akademiki glasbe in organizatorji velikih tekmovanj ter spoznan za izjemen napredek. Pravilniki so se prvič uporabljali ob organizaciji Harmonikarskih iger katerih ustanovitelj, idejni vodja in predsednik organizacije je bil Martin Težak. Svoje pravilnike so zatem približala že mnoga Slovenska harmonikarska tekmovanja med njimi tudi državno za diatonično harmoniko in tudi nekaj tujih organizatorjev.
 • V letu 2015 zastavil internetno harmonikarsko knjigo sveta v katero bi se lahko vpisal vsak harmonikar, ansambel, skupina, glasbena trgovina, učitelj, mentor, glasbena šola, izdelovalec harmonik a kljub odlični ideji ni bilo dovolj interesa harmonikarjev. Morda pa kdaj v prihodnosti.

Zakaj tablature Symphony

Točnost zapisov

Tablature za harmoniko Symphony so odlična priložnost za vsakogar, ki išče optimalno obliko samostojnega, hitrega a kvalitetnega in predvsem pravilnega učenja igranja na diatonično harmoniko. So izdelek, ki je plod 20 letnega razvoja in izdelek, ki vam z naročilom omogoča še osebno asistenco svetovnega prvaka in dvakratnega evropskega senior prvaka Martina Težaka, ki ima za seboj več kot 1000 glasbenih nastopov, več kot 400 učencev in skoraj 20 letne učiteljske izkušnje. Ob naročilu posamezne pesmi ali naročilu paketa boste prejeli profesionalno izdelane tablature za harmoniko Symphony, ki kraljujejo na trgu tako po kvaliteti, točnosti kakor tudi vizualnem izgledu.

Legenda znakov, mp3 posnetki

Legenda v razumevanje znakov je ves čas dostopna na spletni strani kjer si jo lahko zgolj odprete ali prenesete oziroma tudi natisnete. V kolikor v tablature vnesemo kakšen nov znak se bo le ta pojavil tudi v legendi na spletni strani, zato boste vedno lahko preverili njegov namen. Posnetke v mp3 zapisu, ki jih na diatonično harmoniko po tablaturnem zapisu posname izdajatelj Martin Težak pa lahko po želji prejemate po elektronski pošti ali na CD nosilcu.  Posnetki so na voljo v uglasitvi harmonike C-F-B. Ravno tako ima vsak naročnik na voljo 100% brezplačno podporo, kjer naročniku pomagamo skozi ovire, ki jih ne zmore rešiti ali morebiti odigrati.

Različice, enostavnost, podpora

Da bo mera polna vas bodo tablature za harmoniko Symphony naučile tudi igranja različic, različnih tehnik in prijemnih načinov igranja in mnogih vzporednic pri razumevanju igranja diatonične harmonike. V to se boste lahko prepričali že po nekaj naročilih. Čas je, da se učite igranja na diatonično harmoniko na enostaven, hiter in učinkovit način s profesionalno 100% podporo in z najboljšim sistemom na trgu, ki si ga lahko vsak tudi privošči. Ne spreglejte tudi ugodnosti, ki si jih lahko za vedno prislužite v kolikor postanete naš zvesti naročnik.